Keramiek Atelier

ruimte voor creativiteit, onderzoeken, proces en verhalen

Corona maatregelen in het atelier

made by: GUUZ draait met de nodige maatregelen en aanpassingen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Aanpassingen in het atelier

In het atelier zijn vijf klei-eilanden gecreëerd waarin gewerkt kan worden. Voor elke cursist is één eiland beschikbaar. Elk eiland heeft een draaischijf, werktafel, klei, gereedschap en water. 

Op plekken waar het lastig kan zijn om anderhalve meter afstand te houden zijn de nodige aanpassingen gedaan, onder andere met doorzichtige schermen.

De vloer is voorzien van een mooie Mondriaan. Dit als een geheugensteuntje om ook in het atelier voldoende afstand tot elkaar te bewaren.

Zie hieronder de foto´s voor de aanpassingen.

Op afspraak naar het atelier

De ‘vrije’ inloop in het atelier zal gedurende de coronamaatregelen iets anders verlopen. De mogelijkheid om zelf een lesmoment te kiezen blijft, maar dit zal de komende tijd op afspraak gaan. Er hangt een intekenlijst in het atelier. Zo weet ik vooraf welke cursisten er komen en kan ik de werken klaarzetten in het klei-eiland. Door deze werkwijze wordt het lopen door en contact in het atelier tot een minimum beperkt. Uiteraard is dit niet altijd geheel te voorkomen. Hierin hoop ik te vertrouwen op ieders eigen verantwoordelijkheid en af en toe even geduldig op je beurt te wachten.

Mocht er onverhoopt een les niet door kunnen gaan, dan wordt er gezocht naar een passende oplossing.

 

Hygiëne in het atelier

Voordat je het atelier binnenkomt staat er handgel. Graag wil ik  vragen om je handen zorgvuldig te wassen. Ondanks alle maatregelen blijft het atelier een plek waar je met je handen werkt. Ook in het atelier staat handgel om tussendoor je handen te wassen.

Na elke les worden de werkoppervlakken schoon gemaakt met desinfecterend schoonmaakmiddel.

`Nieuwe normaal´ in het atelier

Met bovenstaande maatregelen hoopt made by: GUUZ op een veilige en verantwoorde manier cursussen te kunnen blijven geven. De maatregelen in het atelier zijn genomen aan de hand van de richtlijnen van de Kunstenbond. Maatregelen zoals handschoenen en/of mondkapjes zie ik als niet noodzakelijk in het atelier, maar ik zal ze zeker respecteren als je deze maatregelen zelf neemt.

Als laatste wil ik een beroep doen op ieders eigen verantwoordelijkheid; volg de richtlijnen van het RIVM.

 
01.JPG
kleieiland 2.jpg
kleieiland 1.jpg
walken.jpg
09.JPG