KERAMIEK ATELIER

ruimte voor creativiteit, onderzoeken, proces en verhalen

Corona maatregelen in het atelier

made by: GUUZ kan weer draaien vanaf 1 juni! Weliswaar met de nodige aanpassingen om de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Maar we kunnen weer met onze handen in de klei. Lees hier om de corona maatregelen en aanpassingen in het atelier te lezen.

Aanpassingen in het atelier

Naast de grote zomerschoonmaak heeft er een verschuiving van de werkplekken plaatsgevonden. Er zijn vier klei-eilanden gecreëerd waarin gewerkt kan worden. Op plekken waar het lastig is om anderhalve meter afstand te houden zijn de nodige aanpassingen gedaan.  

De vloer is voorzien van een mooie Mondriaan. Zie dit als een geheugensteuntje om ook in het atelier voldoende afstand tot elkaar te bewaren.

Zie hieronder de foto´s voor de aanpassingen.

Routing in het atelier

Vanwege de anderhalve meter samenleving kunnen vier cursisten tegelijk cursus volgen. In het atelier zijn vier klei-eilanden, voor elke cursist één. Elk eiland heeft een draaischijf, werktafel, klei, gereedschap en water. 


Heel de zomer open

Om het beperkt aantal plaatsen in het atelier te compenseren zijn er extra lesmomenten ingepland voor de maanden juni, juli en augustus. Na deze periode wordt de planning opnieuw bekeken aan de hand van de dan geldende corona maatregelen en werkzaamheden binnen made by: GUUZ.


Zomerprogramma 2020, juni, juli en augustus

Woensdag Ouder-Kind workshop (op afspraak)

Blok 1: 10.00-12.00

Blok 2: 14.00-16.00


Donderdag kleiLAB (kinderen)

Blok 1: 13.30-15.00

Blok 2: 16.00-17.30


Vrijdag keramiekLAB (volwassenen)

Blok 1: 09.30-12.30

Blok 2: 13.30-16.30


Zaterdag keramiekLAB (volwassenen)

Blok 1: 09.30-12.30

Blok 2: 13.30-16.30


Op afspraak naar het atelier

De ‘vrije’ inloop in het atelier zal gedurende de coronamaatregelen iets anders verlopen. De mogelijkheid om zelf een lesmoment te kiezen blijft, maar dit zal de komende tijd op afspraak gaan. Er komt een intekenlijst te hangen in het atelier. Zo weet ik vooraf welke cursisten er komen en kan ik de werken klaarzetten in het klei-eiland.

Door deze werkwijze wordt het lopen door en contact in het atelier tot een minimum beperkt. Uiteraard is dit niet altijd geheel te voorkomen. Hierin hoop ik te vertrouwen op ieders eigen verantwoordelijkheid en soms af en toe even geduldig op je beurt te wachten.


Hygiëne in het atelier

Voordat je het atelier binnenkomt staat er handgel. Graag wil ik jullie vragen om je handen zorgvuldig te wassen. Ondanks alle maatregelen blijft het atelier een plek waar je met je handen werkt. Ook in het atelier staat handgel om tussendoor je handen te wassen.

Na elke les zal ik de werkoppervlakken schoonmaken met desinfecterend schoonmaakmiddel. 

`Nieuwe normaal´ in het atelier

Zoals veel dingen in deze tijd zal het wennen zijn, ook in het atelier, maar ondanks dat kunnen we weer met onze handen in de klei. Met bovenstaande maatregelen hoop ik dit op een veilige en verantwoorde manier te doen. De maatregelen in het atelier zijn genomen aan de hand van de richtlijnen van de Kunstenbond. Maatregelen zoals handschoentjes en/of mondkapjes zie ik als niet noodzakelijk in het atelier, maar ik zal ze zeker respecteren als je deze maatregelen zelf neemt.

Als laatste wil ik een beroep doen op ieders eigen verantwoordelijkheid; volg de richtlijnen van het RIVM.

 
01.JPG
kleieiland 2.jpg
kleieiland 1.jpg
walken.jpg
09.JPG

06-10585177

made by: GUUZ

van Schootenstraat 23a

4835 CJ Breda

©2019 by made by: GUUZ