Workshops

een uniek uitje met een verrassende ervaring 

IMG_20191129_200737108.jpg

Ouder-Kind

workshop

Samen pottenbakken, samen ontdekken, samen lachen en vies worden.

Samen pottenbakken, een uniek uitje samen met papa en/of mama, broer(s) en/of zus(sen). Een leuke ervaring waaraan je terugdenkt als je later het zelfgemaakte keramiek gebruikt. Bedenk samen een mooi ontwerp en maak het op de pottenbakkersschijf. Om het ontwerp echt af te maken beschilderen we het met mooie kleuren. Natuurlijk krijgen jullie uitleg over het pottenbakken en ga je eerst samen oefenen voordat je met het ontwerp begint.

 

Het ontwerp krijgt van made by: GUUZ een glazuurlaag en gaat de keramiekoven in. Daarna kan het echt gebruikt worden. Dit kost even tijd, maar dat maakt het niet minder spannend. Geduld wordt beloond met verwondering over hoe het ontwerp uiteindelijk geworden is.

Een Ouder-Kind workshop duurt 2 uur en kan geboekt worden op een zaterdagmiddag. Een datum plannen we in overleg.

Prijs:

€ 30,00 per kind (inclusief materialen en limonade)

€ 35,00 per volwassenen (inclusief materialen en koffie/thee)

 

Pottenbakken

workshop

Samen met vrienden, collega’s, buren of familie met je handen in de klei

Ontdek de mogelijkheden van klei in deze pottenbakkersworkshop. Na een korte uitleg over het keramiekproces en een draaidemonstratie ga je zelf aan de slag. Je ervaart de verschillende stappen van het pottenbakken en vindt de lef om keer op keer opnieuw te beginnen. Doorzettingsvermogen wordt beloond met jouw eigen ontwerpen. De mooiste creatie kun je daarna decoreren met verschillende kleuren.

Natuurlijk kun je tijdens de workshop van alles vragen over klei en keramiek en is er alle tijd voor gezelligheid.

Na de workshop geeft Guusje het product een glazuurlaag en gaat het de keramiekoven in. Het is spannend als je product na enige tijd klaar op je staat te wachten.

12193733_435441526646531_562487934970079