top of page

 De kleiTAFEL

kleien als middel voor positieve gezondheidszorg

IMG_20190311_132143933.jpg

Dit is een

kleiTAFEL.

Elke maandagmiddag ben ik, Guusje, te vinden in de Bieënkorf met de kleiTAFEL. We starten de middag met een heerlijk kopje koffie of thee, kletsen over het weekend en over wat we die middag gaan doen. Aan de kleiTAFEL werken we steeds 4 tot 6 weken aan een opdracht. Op dit moment zijn we bezig om kleine doosjes te maken, waarin je iets dierbaars kunt opbergen. Eerst bouwen we het doosje op uit klei, waarna het geschilderd kan worden met speciale kleiverf. In mijn atelier stook en glazuur ik het werk. Het eindresultaat is altijd een verrassing.

Met eerdere opdrachten hebben we een groot servies gemaakt (‘de vrolijke eettafel’) en een cadeaumand voor de jarigen in Park Zuiderhout.

De volgende opdracht heeft als thema de herfst. We gaan kijken naar de verschillende kleuren en vormen die de herfst heeft (bladeren, kastanjes, dennenappels…) en deze gebruiken in de klei.

Lijkt het u leuk om een keertje gezellig aan te schuiven, dan bent u van harte welkom. Denkt u: ‘Ik heb een ander idee’, voel u vrij en kom het kleien. U mag zelfs aansluiten voor een bakje koffie, omdat ‘kijken alleen’ soms ook heel fijn kan zijn.

Maar wie is eigenlijk die Guusje van de kleiTAFEL? Ik ben Guusje Beeftink en run mijn eigen keramiekatelier, made by: GUUZ. In mijn atelier geef ik pottenbakken aan kinderen en volwassenen. Ook ontwerp en maak ik mijn eigen collectie. Aan het oude ambacht, pottenbakken, geef ik een moderne draai.

Naast mijn atelier zet ik de klei in als communicatiemiddel voor projecten in de samenleving. Hiervan is de kleiTAFEL een mooi voorbeeld. Verhalen komen op gang terwijl je lekker bezig bent. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en verborgen talent wordt ontdekt.

bottom of page